AutoKrediti.com                                    početna  | ponude banakalizing automobilaanalize | vesti |


 

Auto krediti ponude za penzionere


skoda octavia automobilMnoge banke u svojoj ponudi imaju specijalne kredite za automobile namenjene samo ovoj kategoriji stanovništva. Broj penzionera koji žive u Srbiji približava se broju zaposlenih, te bi svaka banka koja bi zanemarila ovaj segment stanovništva to uradila na svoju štetu. Njihova prosečna primanja nisu visoka,  ali penzioneri su veoma disciplinovani i imaju naviku da obaveze izmiruju na vreme. To ih čini izuzetno poželjnim klijentima, posebno ako imate u vidu da su izuzetno lojalni kada pronađu banku koja na odgovarajući način izlazi u susret njihovim potrebama. photo: Thomas Doerfer

Neke banke nude auto kredite sa posebnim uslovima za penzionere, dok druge ne odvajaju ovu kategoriju stanovništva u posebnu, već samo navode ograničenje u pogledu starosti lica koje uzima kredit. Obični je posebno naglašeno do koje starosne dobi mora da bude plaćena poslednja rata. To je uglavnom 70, odnosno 75 godina.

Na primer, Eurobanka ne daje posebne uslove za pezionere. Da bi dobili auto kredit u ovoj banci ako ste penzioner jedino podnosite drugačiju dokumentaciju, a to je administrativna zabrana za penzionere.  Da biste podneli zahtev nije neophodno čak ni da primate penziju preko Eurobanke. 

Societe Generale banka nudi poseban paket kredita za penzionere poznat kao Evergin kluba Societe Generale. Evergrin klub je paket proizvoda ove banke namenjen samo najstarijem stanovništvu - penzionerima. Preduslov za članstvo je da vašu penziju primate preko Societe Generale banke. Za to vam je potrebno malo vremena, lična karta i poslednji penzioni ček ili rešenje o penziji. Kada postanete član Evergrin kluba stičete pravo na posebne povoljnosti: Penziju primate dan ranije. Plaćate sa popustom usluge i robu na brojnim prodajnim mestima širom Srbije, među kojima ćete naći mnoge apoteke, laboratorije, banje i prodavnice robe široke potrošnje.

Još jedna banka koja nudi posebne kredite za najstarije stanovništvo je i NLB Banka. Ponuda ove banke podrazumeva rok otplate od 5 godina, životno osiguranje, povoljnu kamatu i fiksnu ratu u dinarima, a kredit u drugoj banci možete da zatvorite ili refinansirate bez troškova obrade. Ovu vrsu kredita možete iskoristiti i za kupovinu automobila. Najvažnija prednost kredita NLB banke za penzionere je što nemate obavezu prenosa primanja u ovu banku, a oni koji već primanja imaju preko ove banke imaju dodatne prednosti.

Sber banka nudu posebne kredite za penzionere, ali to su keš i gotovinski krediti sa maksimalnim iznosom do 700.000 dinara. Oni se ne mogu iskoristiti za kupovinu vozila. Međutim ova banka nudi auto kredite kao posebav proizvod koji može uzeti svako lice koje ispunjava uslove. Ovaj kredit je najekonomičniji izbor za klijente čija su mesečna primanja u dinarima i nisu vezana za evro. Rata za auto kredit je fiksna i ne menja se tokom celog perioda otplate. Izražena je u dinarima i ne zavisi od rasta referentnih kamatnih stopa, što znači da nema preračunavanja iznosa rate u odnosu na devizni kurs na dan izmirenja obaveze.

Slično kao i Sber banka i Komercijalna banka nudi posebne kredite namenjene penzionerima, ali se oni ne mogu koristiti za kupovinu vozila, ali Komercijalna banka daje i Auto kredite kao poseban proizvod. Uslovi su rok otplate do 84 meseca, kredit može biti u dinarima bez valutne klauzule i u evrima sa valutnom klauzulom. Ako ispunavaju sve predviđene uslove i penzioneri mogu kupovati automobile na kredit. O uslovima se možete informisati na sajtu ove banke.